Paramedik Nedir? Paramedik Atamaları

09-12-2019 10:37
Paramedik Nedir? Paramedik Atamaları

Paramedik 

Paramedik nedir sizlere detaylı bir şekilde açıklayacağım. Açıklamadan önce vikipedianın Paramedik için açıklamasına bakalım.
Paramedik nedir? Acil Tıp Hizmetlerinde, yaşam zincirinin anahtarı olarak tanımlanan ve Hastane Öncesi Acil Bakımın önemli bir parçasını oluşturan personeldir.

Genellikle kritik durumdaki hastaya ya da yaralıya ilk anda müdahale eden sağlık profesyonelidir. 


Bu terimi biz att personelinin 2 yıllık üniversite okumuş hali olarak tabir edebiliriz.

Görev ve sorumlulukları birbirlerine çok yakın olmaktadır. Ancak paramedik personelleri att personelinin bir üst kademesi olarak nitelendirilebilir. 

Paramedik personeli ne iş yapar? 

Paramedik personeli ambulanslarda, Hastane acil servislerinde ve olay yeri ilk müdahale ekiplerinde görev yapmaktadırlar.

Paramedik personeli ilk müdahale anlamında yüksek dereceli zorlukta görev yapmaktadırlar. 

Paramedikler hastalara, yeri geldiğinde bir ebe, bir psikolog, bir anne gibi yaklaşmaktadır. Ambulans ile gittikleri her vaka da ne ile karşılaşacağını bilmeden hayatları pahasına insanlara yardım için koşmaktadırlar. 


Bir meslek düşünün ki yardıma gidiyorsunuz ve yardıma giderken kaza geçirip ölebilirsiniz. Hayatınızı tehlikeye atıyorsunuz. İşte bu meslek Paramedik. 

Hastanelerde acile giderseniz pratisyen hekim sizi karşılar. Eğer çözemezse asistana sorar o da çözemezse hastalığı uzmana sorar. Hasta sıkıntılıysa yan dal uzmanlar çağırırlar.

Ancak sahada bir olay olunca sadece 3 kişi hastaya müdahale eder ve Paramedik sorumluluk alıp karar verir.

O an çok hızlı bir şekilde hastaya ne yapılması gerekiyorsa yapar. Tüm riskleri almak zorundadır. 
Sadece para kazanmak için yapılacak bir meslek değildir.
Paramedik personelleri görevde ise tüm sosyal aktiviteleri bir kenara bırakır. Bayramlarda, düğünlerde, törenlerde nöbet var ise önceliği işlerine vermektedirler. 

Bazen gece ayazında, bazen 45 derece sıcakta müdahale eder hastaya. Bu kutsal mesleği yapan peroneller her zaman saygıyı hak etmektedir.

Onları nerede görürsek yardımcı olmamız gerekmektedir.
Bizler sağlık bilgisi olmayan bir vatandaş olarak ne yapabiliriz? dediğinizi duyar gibiyiz.
Nasıl mı?
  1. Trafikte giderken ambulansa yol vererek yardımcı olabilirsiniz.
  2. Sedye taşırken yardım talebinde bulunabilirsiniz.
  3. Kızgın veya üzgün bir kalabalık mı var?  O gereksiz kalabalığı sakinleştirip sağlık personelinin işlerini rahat yapmasını sağlayabilirsiniz.
  4. Ve tabi ki gereksiz Ambulans çağırmamak en önemli konudur. Ambulans ekibinin daha ciddi bir vakaya gideceğini düşünerek meşgul etmememiz gerekmektedir.

Eğer siz bu sayılan maddelerin tümünü gerçekleştiriyorsanız size teşekkür ederiz.

Paramedik Atamaları

Paramedik personelleri kamu personeli seçme sınavı ile kadrolu olarak atanabilmektedirler.  Devlet, Şehir ve Üniversite eğitim -araştırma hastanelerinde görev yapabilirler.

Paramedik atamaları sağlık bakanlığının belirlediği ihtiyaç sayısınca belirlenir. Belirlenen yıl KPSS sınavına giren paramedik alanındaki personellerden baraj gözetmeksizin en başarılıları atanmaktadır. Tabi bu atanma işleminde pek fazla tercih edilmeyen yerler tercih edildiği takdirde atanma oranı artar.

Paramedik sıralama bu sistem ile atanmayı belirlemektedir. 

Paramedik personelinin giydiği kıyafateleri 112 Kıyafetleri sayfamızdan alabilirsiniz.

Paramedik atamaları Paramedik sıralama - 2019 Paramedik atamaları Paramedik vikipedia

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.