Ekg Nedir? Ekg Nasıl Çekilir?

18-12-2019 09:08

Ekg Nedir? Ekg Nasıl Çekilir?

Ekg nedir? Ekg nasıl çekilir? Ekg hakkında tüm merak ettiklerinizi sayfamızda bulabileceksiniz. Şimdi başlıyoruz.
Öncelikle bazı konulara değinmemiz gerekiyor.
Ekg istenilen hastalar genelde çok korkuyorlar, telaşa kapılıyorlar. Telaşa kapılmak yerine her şeye pozitif bakmayı öğrenmelisiniz.


Eğer doktorunuz sizden ekg istediyse muhtemelen tam olarak ne olduğunu bilmiyordur. Bunun neden istendiğini bilmiyor hatta nasıl olduğunu bile bilmiyor olabilirsiniz.


Bunları öğrendikten sonra içiniz belki daha rahat edecektir. Yüzeysel olarak bahsetmek gerekirse göğüs, kalp ve damar hastalıklarıyla ilgili bilim dallarını inceler.


Eğer kalbinizin hızlı çarptığını düşünüyorsanız ya da çabuk yoruluyorsanız doktorunuz ile görüşmelisiniz. Doktor kontrolden sonra muhtemelen sizden ekg çektirmenizi isteyecektir.


EKG NEDİR?

Kalpteki elektriksel aktivitenin bir grafik olarak kayıt eden cihaza EKG denir. Kalp ve damar hastalıklarının teşhisi için kullanılan EKG, doktorların teşhis koyarken daha doğru sonuca ulaşmasını sağlayan bir cihazdır.

Ekg Neden Çekilir ?

Ekg çekilmesinin sebebi hastanın fiziksel olarak muayenesinin ardından herhangi bir kalp veya damar hastalıklarının teşhisini koymak, hastanın kalp ritmini, herhangi bir ileti bozukluğu olup olmadığını, damarlarınızı gözlemlemek için de çekilir.

Ekg Nasıl Çekilir ?

Hastanın öncelikle göğsünü açması, kollarını sıvaması istenir.
Hasta bunları sağladıktan sonra hastanın göğsüne altı adet elektrod, el ve ayak bileklerine de iki adet elektrod takılır.
Elektrodların daha iyi sonuç vermesi için özel bir jel sürülür. Bu sayede de iletim gücü artar. Daha sonra Ortalama 8-10 dakika boyunca grafik işleme kaydedilir.
Böylelikle hastanın kalp ritmi, varsa iletim bozukluğu sorunlarını gözlemleyebiliriz.

Ekg Erkek ve Kadınlarda Nasıl Çekilir?

Ekg çekilirken herhangi bir cinsiyet ayrımı yapılmaz. Hasta istenilenleri yerine getirdikten sonra gerekli hemşire gerekli şeyleri hazırlar.

Özel jeli hastanın göğsüne sürer ve gerekli elektrodları taktıktan sonra hastanın ritmini grafik halinde kaydeder. 

Ekg çektirdikten sonra doktor grafiğinizi inceler ve hastalığınızın teşhisini koyar. Size de buna göre bir yol çizer gerek ilaç tedavisi gerek ameliyat gerekse de başka bir şey.

Bu sayede hastalıklarınızdan kurtulabilir, sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz. Doktorunuz sizden böyle bir şey istediyse korkmanıza gerek yoktur.

efor testi nedir - ekg ppt - abnormal ecg ne demek- holter ekg -anormal ekg - efor testi nasıl yapılır - ekg sınırda ne demek -af ekg

Tavsiyeler: 112Kıyafetleri

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.